KIRIKKALE / MERKEZ - Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu

İSTİKLÂL MARŞI'MIZIN KABULÜ

Kurtuluş Savaşı'nın bütün hengamesiyle devam ettiği yıllarda milletimizi ateşleyecek ve milletimizin bağımsızlık göstergesi olacak bir marşa ihtiyaç duyulmaktaydı.

Yapılan yarışma sonucu yüzlerce eser içinden birinci seçilen Mehmet Akif Ersoy'un İstiklâl Marşı adlı eseri,12 Mart 1921'de Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiş ve milletimizin bağımsızlık timsali haline gelmiştir.

İstiklal Marşı, bir şiirden çok daha fazla anlam ihtiva eder. İstiklâl Marşı; inançtır, azimdir, korkusuzluktur; İstiklâl Marşı, istikametin anahtarıdır. İstiklâl Marşı askerdir, ordudur, milletin ta kendisidir.

Kabulün 101.yıl dönümü kutlu olsun. Bu vesileyle ölümsüz eserin şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla anıyor ve sözlerimi yine onun sözleriyle bitirmek istiyorum:

"Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın."

Selahattin KÜÇÜKGÜZEL

Okul Müdürü