ÖĞRETMEN MUHİTTİN ARDAHAN KİMDİR?

ÖĞRETMEN MUHİTTİN ARDAHAN (1913-1961)

1931 Yılında Kalecik Çiftlik köyünde öğretmenliğe başladı. Sarıkızlı,Sulakyurt ve Kulaksız'da ilkokul öğretmenliği ve gezici Başöğretmenlik yaptı.

Kırıkkale'de önce Atatürk İlkokuluna daha sonra Hürriyet İlkokuluna atandı.Bu görevdeyken 7/12/1961 tarihinde vefat etti.

"Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu" ile "Kırıkkale Ticaret Lisesi"nin yerleri, vasiyeti üzerine mirasçıları tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır.

Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunun ek binasının yeri varisleri tarafından çocuk bahçesi olarak bağışlanmış olup daha sonra okul binasının yetersizliği görülerek ek bina yapılması istenmiştir. Bu istek üzerine 2005 yılında yapımına başlanan bina aynı yıl içerisinde bitirilerek eğitim öğretime başlamıştır.Milli Eğitim camiasına bağışlanan bu arsadan dolayı teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 20.10.2023 17:24 - Görüntülenme: 1524