Okulumuz

Ekm

Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu bir okul olmak.

Ekm

Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunun Misyonu: Uygun öğrenme ortamlarında öğrencilerimizi etik değerlere bağlı kalarak ve kendimizi sürekli geliştirerek, Türk Milli Eğitim' inin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda okul çevresine ve öğrencilerimize güvenli bir ortamda nitelikli eğitim vermektir.

Kas

ÖĞRETMEN MUHİTTİN ARDAHAN (1913-1961)

1931 Yılında Kalecik Çiftlik köyünde öğretmenliğe başladı. Sarıkızlı,Sulakyurt ve Kulaksız'da ilkokul öğretmenliği ve gezici Başöğretmenlik yaptı.

Kırıkkale'de önce Atatürk İlkokuluna daha sonra Hürriyet İlkokuluna atandı.Bu görevdeyken 7/12/1961 tarihinde vefat etti.

"Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu" ile "Kırıkkale Ticaret Lisesi"nin yerleri, vasiyeti üzerine mirasçıları tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır.

Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunun ek binasının yeri varisleri tarafından çocuk bahçesi olarak bağışlanmış olup daha sonra okul binasının yetersizliği görülerek ek bina yapılması istenmiştir. Bu istek üzerine 2005 yılında yapımına başlanan bina aynı yıl içerisinde bitirilerek eğitim öğretime başlamıştır.Milli Eğitim camiasına bağışlanan bu arsadan dolayı teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Kas

Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu, 1979 Yılında Öğretmen Muhittin Ardahan'ın vasiyeti üzerine oğlu Abdullah Ardahan tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan arsaya aynı yıl yapılmış ve Yaylacık İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Daha sonra Abdullah Ardahan'ın isteği ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün 06.09.1985 tarih ve 04/3969 Sayılı İl Danışma Kurulu kararı ile okulun adı Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.Okulumuz, çevresindeki nüfus artışına rağmen 2005 yılına kadar tek binada ikili eğitime devam etmiştir. 2005 yılında binanın yetersiz olduğu görülerek ek bina yapımı için girişimler başlatılmıştır. Yapılan müracaat üzerine okul bitişiğinde oyun alanı olarak düşünülen bölüm, Kırıkkale Belediyesi Encümen kararı ile okulumuza ek bina yapımı için tahsis edilmiştir.

Yapılan 11 Derslikli Ek Bina 2006 yılında faaliyete geçmiş ve o günden itibaren okulumuz normal eğitime (Tekli Eğitim) dönmüştür. Okulumuz halen A ve B Blok olarak iki binada hizmete devam etmektedir.

Ekm

Okulumuz Öğretmen Muhittin Ardahan´ın kendisine ait arsasını bağışlamasıyla 1979 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.