TARİHÇEMİZ

Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu, 1979 Yılında Öğretmen Muhittin Ardahan'ın vasiyeti üzerine oğlu Abdullah Ardahan tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan arsaya aynı yıl yapılmış ve Yaylacık İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Daha sonra Abdullah Ardahan'ın isteği ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün 06.09.1985 tarih ve 04/3969 Sayılı İl Danışma Kurulu kararı ile okulun adı Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.Okulumuz, çevresindeki nüfus artışına rağmen 2005 yılına kadar tek binada ikili eğitime devam etmiştir. 2005 yılında binanın yetersiz olduğu görülerek ek bina yapımı için girişimler başlatılmıştır. Yapılan müracaat üzerine okul bitişiğinde oyun alanı olarak düşünülen bölüm, Kırıkkale Belediyesi Encümen kararı ile okulumuza ek bina yapımı için tahsis edilmiştir.

Yapılan 11 Derslikli Ek Bina 2006 yılında faaliyete geçmiş ve o günden itibaren okulumuz normal eğitime (Tekli Eğitim) dönmüştür. Okulumuz halen A ve B Blok olarak iki binada hizmete devam etmektedir.

.

Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 20.10.2023 17:24 - Görüntülenme: 1411